Tutireceptek.hu fejléc

Almaleves mazsolával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 db tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

Elkészítés:
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és kb fél óráig főzzük. A mazsolát megmossuk, kevés vízben beáztatjuk, amíg az alma fő. Azután az almát turmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, a cukrot és a tojássárgáját és habosra keverjük. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom. Bármikor elkészíthető.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás almaleves » Tejszínes almaleves 2 » Mazsolás almaleves » Vaníliás almaleves 2.
» Vaníliás nyári almaleves » Fincsi Almaleves » Tejkaramellás almaleves » Tokaji borleves mazsolával
» Túrós tészta mazsolával » Tejbe zabpehely mazsolával » Fűszeres almaleves » Almaleves
» Tejszínes almaleves » Polenta mazsolával » Jégbe hűtött almaleves » Birsalmaleves mazsolával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.