Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almaleves mazsolával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 db tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

Elkészítés:
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és kb fél óráig főzzük. A mazsolát megmossuk, kevés vízben beáztatjuk, amíg az alma fő. Azután az almát turmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, a cukrot és a tojássárgáját és habosra keverjük. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom. Bármikor elkészíthető.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almaleves 2 » Fűszeres almaleves » Tejszínes almaleves » Birsalmaleves
» Vaníliás almaleves 2. » Vaníliás almaleves » Almaleves habgaluskával » Vaníliás nyári almaleves
» Polenta mazsolával » Almaleves » Mazsolás almaleves » Áfonyás almaleves
» Jégbe hűtött almaleves » Fincsi Almaleves » Nyers almaleves » Birsalmaleves mazsolával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.