Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes almaleves 2 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj
1 dl fehér bor
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy liter, a cukorral, sóval, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel meg a borral ízesített vízben 15 percig főzzük, majd a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk.
1-2 percig még forraljuk, majd lehűtve, a citrom kifacsart levével ízesítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes spárgaleves » Tejszínes epertorta » Tejszines zöldséges haltál » Tejszínes alagút
» Tejszínes halas tészta » Tejszínes csirke és tojás » Tejszínes zöldborsóleves » Birsalmaleves mazsolával
» Tejszínes narancstorta » Tejszínes pulykamell » Tejszínes csirketokány » Gombás-tejszínes szendvics
» Fetás-tejszínes pulykamell » Tejszínes hús Kati módra » Tejszines karamell » Tejszínes karalábéleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.