Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes almaleves 2 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj
1 dl fehér bor
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy liter, a cukorral, sóval, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel meg a borral ízesített vízben 15 percig főzzük, majd a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk.
1-2 percig még forraljuk, majd lehűtve, a citrom kifacsart levével ízesítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-tejszines tészta » Tejszínes, tojásos karfiol » Tejszínes-csokis muffin » Tejszínes rakott zöldség
» Tejszínes málnakrémleves » Tejszínes-sonkás spagetti » Tejszines hús 4 személyre » Tejszínes zellersaláta
» Tejszínes sajtos hús » Tejszínes-gombás karfiol » Almás-tejszínes csirkemell » Tejszínes batátaleves
» Birsalmaleves mazsolával » Tejszínes lúdláb torta 2 » Tejszines őszibarackleves » Vaníliás nyári almaleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.