Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes almaleves 2 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj
1 dl fehér bor
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy liter, a cukorral, sóval, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel meg a borral ízesített vízben 15 percig főzzük, majd a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk.
1-2 percig még forraljuk, majd lehűtve, a citrom kifacsart levével ízesítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jégbe hűtött almaleves » Sajtos- tejszínes spagetti » Egyszerű tejszínes krumpli » Tejkaramellás almaleves
» Tejszínes sonkatekercs » Gombás-tejszínes szendvics » Forró tejszínes csoki » Cukkinis-tejszínes ragu
» Tejszínes csülkös csusza » Tejszínes muffin » Gombás-tejszínes penne » Tejszínes Endívia
» Epres-tejszínes » Tejfölös almaleves » Tejszínes halas tészta » Nyers almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.