Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes almaleves 2 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj
1 dl fehér bor
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy liter, a cukorral, sóval, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel meg a borral ízesített vízben 15 percig főzzük, majd a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk.
1-2 percig még forraljuk, majd lehűtve, a citrom kifacsart levével ízesítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes cukkinileves » Tejszínes-gyümölcsös rizs » Tejszínes körteleves » Tejszínes gombócleves
» Tejszines sajtoscsirkemell » Tejkaramellás almaleves » Tejszínes pogácsa 2. » Tejszines karamell
» Mazsolás almaleves » Tejszínes lúdláb torta 2 » Tejszínes hagymaleves 2. » Tejszínes csülkös csusza
» Vendégváró tejszines hús » Tejszínes sült halfilé » Fűszeres almaleves » Sajtos-tejszínes kotlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.