Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres almaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
10 dkg cukor
4 dkg finomliszt
fél citrom leve
2 cm nagyságú fahéj
5 db szegfűszeg
1/4 citrom vékonyra vágott héja
1 liter víz
1,5 dl tej


Elkészítés:
A vizet a cukorral, csipet sóval, tiszta gézbe belekötött fűszerekkel forrni tesszük. Az almát megmossuk, nagyon vékonyan meghámozzuk, citrommal átkenjük. 4 cikkre vágjuk, a magházát gondosan eltávolítjuk. A cikkekbe vágott almát vékony szeletekre daraboljuk, és a forrásba lévő vízbe tesszük. A borízű alma hamar megpuhul, tehát amint az almát befőztük, azonnal elkészítjük tejjel és liszttel a habarást, és állandó keverés közben a leveshez szűrjük. Jól átforraljuk, ha kell, utólag ízesítjük. Belecsavarjuk a citrom levét, és egyszer átforraljuk. A levesből a fűszerzsákocskát eltávolítjuk, és a levest a tojással elkevert tejfölhöz adjuk. Jól lehűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres sonkás lepény » Fűszeres rizstallérok » Baconos-fűszeres tészta » Fűszeres almás pite
» Zöldfűszeres kecskesajt » Fűszeres rakott gomba » Fűszeres gyümölcskenyér: » Forralt fűszeres cider
» Zöldfűszeres sajtfalatkák » Fűszeres burgonya » Fűszeres leves » Zöldfűszeres tengeri hal
» Fűszeres diós-mézes torta » Fűszeres májpástétom » Áfonyás almaleves » Indiai fűszeres csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.