Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres almaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
10 dkg cukor
4 dkg finomliszt
fél citrom leve
2 cm nagyságú fahéj
5 db szegfűszeg
1/4 citrom vékonyra vágott héja
1 liter víz
1,5 dl tej


Elkészítés:
A vizet a cukorral, csipet sóval, tiszta gézbe belekötött fűszerekkel forrni tesszük. Az almát megmossuk, nagyon vékonyan meghámozzuk, citrommal átkenjük. 4 cikkre vágjuk, a magházát gondosan eltávolítjuk. A cikkekbe vágott almát vékony szeletekre daraboljuk, és a forrásba lévő vízbe tesszük. A borízű alma hamar megpuhul, tehát amint az almát befőztük, azonnal elkészítjük tejjel és liszttel a habarást, és állandó keverés közben a leveshez szűrjük. Jól átforraljuk, ha kell, utólag ízesítjük. Belecsavarjuk a citrom levét, és egyszer átforraljuk. A levesből a fűszerzsákocskát eltávolítjuk, és a levest a tojással elkevert tejfölhöz adjuk. Jól lehűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres sonkás tészta » Fűszeres melegítő » Zöldfűszeres tengeri hal » Fűszeres burgonya
» Fűszeres krumplitál » Áfonyás almaleves » Fűszeres almás pite » Tejfölös almaleves
» Zöldfűszeres light saláta » Fűszeres csirke » Fűszeres penne » Almás pite - fűszeresen
» Fűszeres-almás kalács » Fűszeres csirkemellek » Fűszeres tortilla » Sajtos-fűszeres burgonya


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.