Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Jégbe hűtött almaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 1 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj
- 1 ek. currypor
- 1 1 l zsírtalan csirkehúsleves
- 3 hámozott, kimagozott reszelt alma
- 1 ek. citromlé
- 1 csipet porcukor
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 2 dl jól lehűtött tejszín
- korianderlevél vagy petrezselyem

Elkészítés:
Tegyük az olajat tűzálló edénybe. Melegítsük meg.
Tegyük bele a curryport. Pirítsuk 2-3 percig. Öntsük hozzá a meleg levesből egy pohárnyit. Főzzük 10 percig. Ezután rakjuk hozzá az almát és a megmaradt levest.
Pároljuk puhára az almát. Vegyük le a tűzről, jól hűtsük le. Tálalás előtt keverjük simára a keverőgépben a citromlével, a sóval, a cukorral és a caxenne-i borssal. Fakanállal keverjük bele a tejszínt, ízlés szerint még fűszerezzük.
Öntsük hűtött levescsészékbe és díszítsük a korianderlevéllel.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás nyári almaleves » Vaníliás almaleves 2. » Birsalmaleves mazsolával » Tejkaramellás almaleves
» Fincsi Almaleves » Mazsolás almaleves » Almaleves mazsolával » Tejszínes almaleves
» Birsalmaleves » Vaníliás almaleves » Fűszeres almaleves » Almaleves habgaluskával
» Zselés, hűtött sütemény » Nyers almaleves » Tejfölös almaleves » Almaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.