Tutireceptek.hu fejléc

Jégbe hűtött almaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 1 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj
- 1 ek. currypor
- 1 1 l zsírtalan csirkehúsleves
- 3 hámozott, kimagozott reszelt alma
- 1 ek. citromlé
- 1 csipet porcukor
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 2 dl jól lehűtött tejszín
- korianderlevél vagy petrezselyem

Elkészítés:
Tegyük az olajat tűzálló edénybe. Melegítsük meg.
Tegyük bele a curryport. Pirítsuk 2-3 percig. Öntsük hozzá a meleg levesből egy pohárnyit. Főzzük 10 percig. Ezután rakjuk hozzá az almát és a megmaradt levest.
Pároljuk puhára az almát. Vegyük le a tűzről, jól hűtsük le. Tálalás előtt keverjük simára a keverőgépben a citromlével, a sóval, a cukorral és a caxenne-i borssal. Fakanállal keverjük bele a tejszínt, ízlés szerint még fűszerezzük.
Öntsük hűtött levescsészékbe és díszítsük a korianderlevéllel.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejkaramellás almaleves » Fűszeres almaleves » Mazsolás almaleves » Birsalmaleves
» Vaníliás almaleves 2. » Almaleves » Almaleves habgaluskával » Zselés, hűtött sütemény
» Tejfölös almaleves » Birsalmaleves mazsolával » Vaníliás nyári almaleves » Nyers almaleves
» Diétás almaleves » Áfonyás almaleves » Tejszínes almaleves » Fincsi Almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.