Tutireceptek.hu fejléc

Polenta mazsolával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 gr. kukoricadara/liszt/
100 gr.buzadara
250 gr.mazsola
100 gr.daralt dio
2 kanal mez
1 kanal citrom reszelt heja
1 kanal olaj,so

Elkészítés:
800 ml vizet feltenni fozni ha fo a viz a kukoricadarat es a buzadarat/ossze vegyitve/ bele ontjuk a vizben vigyazni hogy megfelelo legyen a tuz keverni kell nehogy csomok vagy oda kapjon az edeny ajahoz, hozza adni a mazsolat,diot,citrom reszelt hejat es a mezet es 15 percig meg fozni.Miutan megvan a forro masszat egy olajal kikent tepsibe kell onteni es a meleg sutoben meg 15 percet sutni utan hagyni kihulni es szeletelni.

Tanácsok:
Az egyik tanacsadasban azt olvastam a lobogo vizben egy keves hideg vizet kell onteni es utana a kukoricadarat akkor nem fog csomosodni

a fovo vizbe kell tenni a sot ezt elfelejtettem a recept elejen jelezni

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: margareta51


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almaleves mazsolával » Polenta fontinával » Birsalmaleves mazsolával » Polenta gorgonzolával
» Tokaji borleves mazsolával » Mozzarellás polenta » Sárga túró mazsolával » Tejbe zabpehely mazsolával
» Túrós tészta mazsolával » Zöldséges polenta » Rumos félhold süti » Andi almás-diós pitéje
» Diós zserbó » Csokis kavart süti » Rácsos, mákos pite » Sült, túrós derelye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.