Tutireceptek.hu fejléc

Almás-boros borjúmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
1 nagy alma
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
pirospaprika
őrölt zsálya


Elkészítés:
Tisztítsd meg a májat, majd vágd vékony csíkokra. Csutkázd ki a meghámozott almát, vágd vékony szeletekre, és a felhevített vajon párold puhára. Add hozzá a májat, kevergesd és süsd addig, míg a máj kifehéredik. Fűszerezd pirospaprikával, zsályával, ízlés szerint sózd, majd forgasd jól át. Vedd ki a májat szűrőkanállal, és tartsd melegen. A visszamaradt zsiradékot öntsd fel borral, és forrald, amíg a fele elfő. Ekkor add hozzá a tejszínt, forralj egyet rajta, majd tedd vissza a májat, és melegítsd át. Főtt burgonyával tálalva a legfinomabb.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúmáj cukkínivel » Ízletes borjúmáj » Sertéskaraj Havanna módra » Mexikói tepsis hús
» Almás töltött virsli » Pikáns húsos palacsinta » Narancsos csirke » Pácolt zsebes karaj
» Kemencében sült csülök. » Sonkaszelet sörtésztában » Csípős csirkemellek » Mozzarellás csirkemell
» Bundázott csirkefalatok » Kaukázusi csirke 2 » Kesudiós-sörös kacsa » Szilvás-mazsolás hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.