Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-boros borjúmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
1 nagy alma
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
pirospaprika
őrölt zsálya


Elkészítés:
Tisztítsd meg a májat, majd vágd vékony csíkokra. Csutkázd ki a meghámozott almát, vágd vékony szeletekre, és a felhevített vajon párold puhára. Add hozzá a májat, kevergesd és süsd addig, míg a máj kifehéredik. Fűszerezd pirospaprikával, zsályával, ízlés szerint sózd, majd forgasd jól át. Vedd ki a májat szűrőkanállal, és tartsd melegen. A visszamaradt zsiradékot öntsd fel borral, és forrald, amíg a fele elfő. Ekkor add hozzá a tejszínt, forralj egyet rajta, majd tedd vissza a májat, és melegítsd át. Főtt burgonyával tálalva a legfinomabb.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúmáj cukkínivel » Ízletes borjúmáj » Mennyei fantázia ( finom ) » Csülök Bajor módra
» Rántott hús Candidásoknak » Göngyölt fokhagymás csülök » Ánizsos főtt marhahús » Részeges pulyka
» Mexikói babos hússzelet » Karfiolos rakottas » Hagymamártásban sült nyúl » Kalóriaszegény fasírozott
» Erdőszéli pikáns tarja » Zacskós csirke » Amszterdami húsos metélt » Marha római tálban


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.