Tutireceptek.hu fejléc

Almás flódni recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztő, fél dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl.
Töltelék: 1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, fél citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük
Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük, és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk, és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük.

Tanácsok:
Kihűlés után porcukorral megszórjuk, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk. Sütés előtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.


A receptet beküldte: monit007


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás négerke » Kevert almás pite » Almás csirke székelyesen » Zabkorpás almáspite
» Update 1 Almás pogácsa » Almás-fahéjas kuglóf » Formás almás kelesztve » Tönkölyös-almás muffin
» Almás-boros borjúmáj » Almás céklasaláta 2 » Flódni, ahogy mi szeretjük » Almás krémsajt
» Fahéjas, almás csiga » Almás pite /nagyon finom/! » Almás-diós rakott metélt » Almás vöröskáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.