Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mézes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egreslepény » Kakaós lepény » Túrós lepényke » Burgonyás túrós lepény
» Szedres lepény (20 db) » Vasárnapi meggyes lepény » Kapros túróslepény » Virslis lepény
» Sonkás brokkolilepény » Zöldséges lepény » Juhtúrós Lepény Albi módra » Egreses lepény
» Tejfölös cukkini lepény » Diós lepény Ági módra » Sárgabarack lepény » Káposztás lepény Ági módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.