Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mézes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás lepény » Cukkini lepény » Tejfölös gyümölcslepény » Körtés lepény
» Baconos gombalepény » Fűszeres sonkás lepény » Zalai lepény » Chillis lepényke
» Takart sárgabaracklepény » Hagymás-krumplis lepény » Citromos villámlepény » Egyszerű Túrós lepény
» Sajtos lepénykék » Mexikói kukoricás lepény » Francia körtés lepény » Albán sajtos lepény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.