Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mézes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos cukkinilepény » Krémes lepény » Cukros túrós lepény » Kukoricalepény reggelire
» Cukkinis-fetás lepénykék » Anyós lepény » Tojáslepény olaszosan » Brokkolis lepénykék
» Húsos lepény » Túrós lepény egyszerűen » Kapros túróslepény » Tejfölös lepény
» Krumplis lepény » Burgonyás cukkínis lepény » Meggyes lepény másként » Szedres lepény (20 db)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.