Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mézes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes szilváslepény » Padlizsános lepény » Karfiollepénykék » Túrós lepény (Kata-féle)
» Túrós lepény(123) » Pikáns szilvás lepény » Sajtos kukoricás lepény » Gyümölcslepény
» Szilvás lepény (update 2) » Zabpelyhes szilvás lepény » Túrós-barackos lepény » Burgonyás lepény
» Lekváros lepény » Egreslepény » Kongói lepény anyós módra » Pita görög lepénykenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.