Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirke II. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehús,
1 csomó petrezselyemzöld,
30 dkg alma,
1 csomó metélőhagyma,
3 szál sárgarépa,
2 dl tejföl,
3 dl tej,
10 dkg margarin,
olaj,
2 ek. liszt,
só.

Elkészítés:
A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé fektejük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát, és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát.Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük, és pár percre visszatoljuk a sütőbe.Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos-almás kocka » Pármai csirke » Zabkorpás almáspite » Kavart almás tészta
» Bazsalikomos csirke » Gombás töltött csirke » Finom csirkemell » Kapros csirkemell
» Tárkonyos csirkeragu leves » Bundás csirkecombok » Csirke Fu Yung módra » Csirke zezsua módra
» Almás latkesz » Csirke sajtmártásban » Kukoricás csirkemellcsik » Csokis-almás torta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.