Tutireceptek.hu fejléc

Csirkerizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
2 evôkanál extraszûz olívaolaj
1 zellerszár
1 hagyma
1 sárgarépa
1 csirke (75 dekagrammos) 8 részre vágva
só és frissen ôrölt fehér bors ízlés szerint
2,5 dl száraz fehérbor
50 dkg rövid szemû rizs (lehetôleg arborio)
2 csirkemáj apróra vágva
1,5 l csirkehúsleves
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Három evôkanál vajat olvasszunk meg az olajjal együtt egy lábasban, majd a zellert, a hagymát és a sárgarépát pároljuk két percig. A csirkét sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a lábasba. Vegyük nagyobbra a lángot, pirítsuk meg minden oldalán a húst. Mintegy 8-10 perc elteltével öntözzük meg egy levés borral. Fedjük le és fokozatosan adagolva hozzá a bort pároljuk 25-30 percig. Amikor a csirke megpuhult, vegyük ki és tegyük melegre. A rizst és a csirkemájat tegyük ugyanebbe a lábasba a szafthoz, majd fôzzük két percig. Keverjünk hozzá 1 1/2 dl húslevest. Gyakori kevergetés mellett fôzzük addig, amíg a húsleves elpárolog. Öntsük hozzá a többi húslevest is, mindig csak egy 1-1 decinyit, és gyakran kevergessük, amíg a rizs puha nem lesz (15-18 perc). Keverjük hozzá a megmaradt vajat és a parmezánt. Tegyük a rizottót egy melegített tálra. Rendezzük el a csirkét a tetején és tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres sajtos sonka » Mediterrán rakottas » Lecsó Judit módra » Húsos krumplikazal
» Kelt tésztába tekert virsli » Csőben sült brokkoli » Máj és alma » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Sólet ropogós libacombbal » Bőséges zöldséges ragus hús » Temesvári sertésszelet » Bolgár muszaka
» Rokfortos csirkecsíkok » Töltött finom cukkini » Májgombócok káposztaágyon » Gyors chilis bab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.