Tutireceptek.hu fejléc

Római csirkemáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve
1 kg közepes krumpli, megtisztítva, felkarikázva
50 dkg csirkemáj
1 ek majoránna
4 szál zöldhagyma
4 gerezd fokhagyma
10 db közepes méretű gomba
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
15 dkg trappista sajt
1 ek ételízesítő, őrölt bors
ízlés szerint só (vigyázat az ételízesítő és a füst. szalonna is sós!)

Elkészítés:
A római tálat legalább egy fél órára vízbe áztatjuk.
Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.
A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)
Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj sütőben » Római csirke » Csirkemájas tál » Romai talban keszitett..
» Római rakottas » Csirkemájas pástétom » Csirkemáj rolád » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Csirkemájas Palacsinta » Csirkemáj másként » Rozmaringos csirkemáj » Almás csirkemájas serpenyő
» Borjúsült római tálban » Házi csirkemájkrém » Csirkemájpörkölt, borsóval » Római leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.