Tutireceptek.hu fejléc

Almás morzsatészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Tésztához: 8 dkg finomliszt, 4 dkg zabpehely, 3 evőkanál porcukor,10 dkg vaj vagy margarin
Töltelék: 3-4 alma, 2 evőkanál barna cukor, 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
A sütőt 220 C fokra elő melegitjük.
A lisztből a zabpehelyből,a cukorból és a vajból omlós tésztát
gyúrunk-kis konyhai keverőgéppel a legegyszerűbb.
Az almát megmossuk,hámozzuk,felszeleteljük nem túl vastag
szeletekre.
Egy tűzálló tálat kivajazzuk az almaszeletekkel kibéleljük.
A barna cukrot és a fahéjat rászórjuk,majd a tésztát
egyenletesen rámorzsoljuk.
A sütő középső rácsára tolva 20-25 percig sütjük,amíg az alma
meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz.


A receptet beküldte: docens

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, joghurtos muffin » Almas-morzsas suti » Őszi almás-gombás rizottó » Mandulás-Almás Lepény
» Különleges almás süti. » Almás morzsatorta » Zabkorpás almáspite » Almás répasaláta
» Almás-szalonnás pecsenye » Almás fahéjkocka » Almás-diós papucs » Almasalata
» Almás-túrós muffin » Vaníliás-almás kekszszelet » Almás legyezőtorta Update2 » Kifordított almás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.