Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta

6 db tojás
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csipet só

Krém

6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek tejföl
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 marék dió
4 közepes db alma
6 csepp rumaroma

Elkészítés:
Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük.
Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kész kihűtjük, kettévágjuk.

Krém

A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti.) Kihűtjük.
A diót ledaráljuk.
A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk.
Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót.
Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36x24 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos-piskótás kocka » Piskótás francia krémes » Meggyes babapiskótás » Áfonyás babapiskótás
» Kolbászos piskóta » Csokis barackos piskóta » Magdi néni babapiskótása » Epres pudingos piskóta
» Meggyes mikrós piskóta » Szilvás babapiskótás » Vaníliás piskótatekercs » Bécsi piskótaszelet
» Hűsítő babapiskótás » Finom epres piskótarolád » Piskóta tekercs 1. » Almás-krémes piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.