| Almás-diós piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta 6 db tojás 6 ek cukor 6 evőkanál finomliszt 1 csipet só Krém 6 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 2 ek tejföl 30 dkg vaj 20 dkg porcukor 3 marék dió 4 közepes db alma 6 csepp rumaroma Elkészítés: Piskóta A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük. Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész kihűtjük, kettévágjuk. Krém A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti.) Kihűtjük. A diót ledaráljuk. A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk. Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót. Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 36x24 cm A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |