Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borissza piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):

* 40 dkg babapiskóta
* 3,5 dl száraz fehérbor
* 10 dkg mazsola
* 5 dkg aszalt szilva vagy füge
* 7 dkg durvára vágott dió
* 4 tojás
* 6 evőkanál porcukor
* 2 citrom leve és lereszelt héja

Elkészítés:
A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval.
A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük.
Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig „becsíkozzuk” olvasztott csokival.
Tejszínhabbal kínáljuk.

Tanácsok:
jo étvágyat

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: shold


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótás őzgerinc » Tojáshabos babapiskóta » Piskótával töltött piskóta » Burgonyás piskóta
» Mascaprónés piskóta » Narancstorta piskótával » Babapiskótatorta » Epres piskóta
» Cseresznyés krémes piskóta » Puncsos-habos piskótatorta » Mandarinos habos piskóta » Málnás babapiskótás
» Piskóta --gluténmentes » Meggyes rakott piskóta » Narancskrém babapiskótával » Almás piskóta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.