Tutireceptek.hu fejléc

Almás fahéjkocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás,
5 evőkanál porcukor,
8 dkg vaj,
6 evőkanál tej,
6 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál só,
4 savanykás alma,
20 dkg sárgabaracklekvár,
a tetejére kevés fahéjas porcukor,
a tepsihez vaj és liszt.

Elkészítés:
Szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk,liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva sütőporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az
előmelegített forró sütőbe tolva, úgy sütjük meg, mint a piskótát. 10 perc múlva a lángot
mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük. Közben az almákat héjastól kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Ha megsült, sütőlemezre borítjuk, és a tetejét vékonyan bekentjük a lekvárral. A tetejét megrakjuk az almaszeletekkel, és meghintjük kevés fahéjas cukorral. Éppen csak annyi idore tesszük vissza a sütőbe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.


A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkemellfilé » Almás-hagymás saláta » Almás puffancsok » Almás lepényem
» Almás rántott palacsinta » Könnyű almás » Almás túrókocka » Almás-fahéjas finomság
» Almás, sajtos csirkemell » Finom almás lepény » Almás tiramisu » Villámgyors bögrés almás
» maradékos almás » Sajtos almás tojássaláta » Almás pudingos » Almás puding


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.