Tutireceptek.hu fejléc

Almás felfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 alma
15 dkg cukor
8 dkg vaj
5-6 dkg mazsola
1 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
tej
a díszítéshez mandulaforgács
vaníliamártás

Elkészítés:
1.) Kivajazunk egy sütőtálat.
2.) Az almákat megmossuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Hozzákeverünk 8 dkg cukrot, és a leforrázott mazsolát, majd az egészet a kivajazott sütőtálba nyomjuk.
3.) A maradék cukrot egy mélyebb tálba konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk.
4.) A folyékony tésztát ráöntjük a felszeletelt almákra, és megszórjuk mandulaforgáccsal.
5.) A sütőtálat előmelegített sütőbe tesszük, és kb.180 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
6.) Forrón, vaníliamártással fogyasztjuk. (Sima vaníliás pudingport készítünk picit több tejjel, ezzel öntjük nyakon az almás felfújtat.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-citrusos ital » Tartalmas gombaleves » Almás-diós rakott metélt » Tesztas brokkoli felfujt
» Finom almás lepény » Almás mézes keksz » Könnyű almás süti » Almás-Túrós Sütemény
» Almás-puncsos csokissüti » Almás-mákos csiga » Almás-mákos torta » Bögrés almás
» Gyors almás muffin » Almás-diós papucs » Almás kókuszcsókós süteméy » Almás vöröskáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.