Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres mandula recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg mandula,
1/2 ek. vaj,
1 mk. nagyon csípős paprika,
egy csipetnyi sáfrány,
1 tk. só.

Elkészítés:
Tegyük szűrőbe a mandulát, mártsuk egyszer-kétszer a forrásban lévő vízbe, majd gyors mozdulattal vegyük le a héját. Ha szükséges, ismételjük meg. Rakjuk zománcozott tepsibe, és szárítsuk meg a sütőben. Tegyük serpenyőbe a vajat, és adjuk hozzá a száraz mandulát, a pirospaprikát és a sáfrányt. Lassú tűzön süssük aranysárgára. (Vigyázzunk, hogy a paprika meg ne égjen.) Vegyük ki, tegyük konyharuhára, és szórjuk be a sóval. Ital mellé adjuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres kecskesajt » Fűszeres csirkemellek » Citromos mandulás hal » Csokis-mandulás habcsók
» Zöldfűszeres hal » Fűszeres zöldségragu » Zöldségtorta mandulával » Lekváros-mandulás süti
» Sajtos-fűszeres burgonya » Gyergyói mandulás patkó » Almás pite - fűszeresen » Áfonyás-mandulás keksz
» Fűszeres borjúszeletek » Fűszeres sárgarépa » Mandula tej » Mandulás rakott pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.