Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres mandula recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg mandula,
1/2 ek. vaj,
1 mk. nagyon csípős paprika,
egy csipetnyi sáfrány,
1 tk. só.

Elkészítés:
Tegyük szűrőbe a mandulát, mártsuk egyszer-kétszer a forrásban lévő vízbe, majd gyors mozdulattal vegyük le a héját. Ha szükséges, ismételjük meg. Rakjuk zománcozott tepsibe, és szárítsuk meg a sütőben. Tegyük serpenyőbe a vajat, és adjuk hozzá a száraz mandulát, a pirospaprikát és a sáfrányt. Lassú tűzön süssük aranysárgára. (Vigyázzunk, hogy a paprika meg ne égjen.) Vegyük ki, tegyük konyharuhára, és szórjuk be a sóval. Ital mellé adjuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás rántott hal » Zöldfűszeres gombafejek » Mandulás csirkemell » Mandulás tonhal
» Zöldfűszeres Grissini » Mandulás kekszes finomság » Mandulás fokhagymaleves » Túrótorta mandulával
» Zöldfűszeres tengeri hal » Mandulás gyümölcssaláta » Sonkás-fűszeres csirkemell » Fűszeres zöldségragu
» Fűszeres sonkás lepény » 5 fűszeres keleti csirke » Fűszeres tészta » Almás süti, fűszeres


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.