Tutireceptek.hu fejléc

Almás hurka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg hurka (lehetőleg véres, de jó hozzá a májas vagy a sima hurka is)
1 kg alma
kevés vaj vagy olaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.)
Közben az almákat mossuk meg, vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek.
A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mesés almás-túrós » Almás-túrós diétás süti » Habos-almás "pite" » Túrós-almás-szójaszelet
» Tönkölyös-almás muffin » Almás puffancsok » Almás béles » Fincsi almás krémes
» Almás, túrós lepény » Gombás-almás kacsaleves » Almás joghurtturmix » Almás Morzsa
» Szőlős-almás szelet » Sárgarépás almasaláta » Birsalmás pulykamell » Almás-sajtos rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.