Tutireceptek.hu fejléc

Almás pite - fűszeresen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin /vaj
15 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 db tojássárga
fél csomag sütőpor
1-1,5 kg alma

fahéj
csipetnyi őröt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamom

Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát és az élesztőt összegyúrom, majd két részre osztom szét.
Az almát időközben meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk és cukorral, majd fahéjjal, 1-1 csipet szegfűszegggel és kardamommal ízesítjük. Kevés margarinon meg is lehet dinsztelni (Én ezt nem szoktam, mivel jobb dinsztelés nélkül az alma). A tészta félét kinyújtjuk és belehelyezzük egy tepsibe.
Rárakjuk az almát, majd ráborítjuk a tészta másik felét is. Villával megszúrkáljuk a tészta tetejét, és megkenjük a maradék tojássárgával. Nem a fehérjével, mert attól a süti teteje más lesz, majd ezután ropogósra megsütjük.

Tanácsok:
Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.

A szegfűszeggel és a kardamommal első alkalommal bánjunk csínján, mivel nagyon illatos fűszerek..., nem csak mézes sütikben harmonizálnak a fahéjjal.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű almás süti » Almás pite/ sas módra » Almáslepény a'la Kátya » Túrósalmás
» Almás-fahéjas zabkása » Almás mákos pite » Álom almás, Almás álom » Almás fasírt
» Almás meleg szendvics » Almás túrófelfújt » Almás sült metélt » Tegnapi almás lepényem
» Fahéjas-almás kuglóf » Almás-fahéjas kevert » Almás és túrós pite » Almás-fahéjas sütemény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.