Tutireceptek.hu fejléc

Almás káposzta saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
3 közepes alma
1 fej hagyma
2,5 dl víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 tk egész köménymag

pár csepp folyékony édesítőszer.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük, a káposztát megtisztítjuk, megmossuk legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk.
Hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet, majd fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig, kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk; a rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, s további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket, végül sóval és az édesítőszerrel ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sült hús mellé.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors savanyú káposzta » Almás-kekszes » Csokis-diós-almás süti » Rukkolás céklasaláta
» Majonézes gombasaláta. » Almás muffin(muflon) » Káposztasaláta » Mentás görögdinnye saláta
» Káposztás céklasaláta » Egyszerű tésztasaláta » Tonhalsaláta I. » Őszi szőlősaláta
» Uborkás rizssaláta » Sajtos rántott kelkáposzta » Tonhalas makarónisaláta » Almás tej


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.