| Almás káposzta saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg fejes káposzta 3 közepes alma 1 fej hagyma 2,5 dl víz 3 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 tk egész köménymag só pár csepp folyékony édesítőszer. Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük, a káposztát megtisztítjuk, megmossuk legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet, majd fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig, kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk; a rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, s további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket, végül sóval és az édesítőszerrel ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sült hús mellé. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |