Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmás sertéskaraj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg csontos karaj

1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál zöld bors
fél teáskanál őrölt mustármag
fél teáskanálnyi csípős paprika
1 evőkanál olaj
3 birs
1 csipetnyi chili paprika
1 dl fehérbor
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Egy mozsárban szárazon összezúzzuk a borsot, zöld borsot, mustármagot, csípős paprikát, sóval és egy kevés olajjal kikeverjük, és bekenjük vele a karaj mindkét oldalát. Hűtőben érleljük a sütésig.
A birset meghámozzuk, kimagozzuk, majd egyenletes nagyságúra daraboljuk. Egy lábasban vajon megpirítjuk, majd felengedjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, kevés csípős paprikával is megszórjuk. Néhány perc alatt készre pároljuk.
A húsokat roston megsütjük, majd a tálalás előtt még a birssel együtt is pároljuk pár percig, hogy teljes legyen az összhang.
Köretnek burgonyaféléket adhatunk: pürét vagy pirított burgonyát.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéskaraj töltve » Sertéskaraj hagymaszósszal » Fügés sertéskaraj » Birsalmás pulykamell
» Sertéskaraj brokkolival » Birsalmasajt » Mézes sertéskaraj » Töltött sertéskaraj
» Birsalmás rizs » Temesvári sertéskaraj... » Sertéskaraj pármai módra » Bőrös sertéskaraj sütve.
» Sertéskaraj Erdészné módra » Birsalmás yorkshire puding » Nagymamám birsalmasajtja » Olasz sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.