Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmás sertéskaraj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg csontos karaj

1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál zöld bors
fél teáskanál őrölt mustármag
fél teáskanálnyi csípős paprika
1 evőkanál olaj
3 birs
1 csipetnyi chili paprika
1 dl fehérbor
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Egy mozsárban szárazon összezúzzuk a borsot, zöld borsot, mustármagot, csípős paprikát, sóval és egy kevés olajjal kikeverjük, és bekenjük vele a karaj mindkét oldalát. Hűtőben érleljük a sütésig.
A birset meghámozzuk, kimagozzuk, majd egyenletes nagyságúra daraboljuk. Egy lábasban vajon megpirítjuk, majd felengedjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, kevés csípős paprikával is megszórjuk. Néhány perc alatt készre pároljuk.
A húsokat roston megsütjük, majd a tálalás előtt még a birssel együtt is pároljuk pár percig, hogy teljes legyen az összhang.
Köretnek burgonyaféléket adhatunk: pürét vagy pirított burgonyát.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz sertéskaraj » Sárgabarackos sertéskaraj » Sertéskaraj pármai módra » Sertéskaraj Erdészné módra
» Birsalmás yorkshire puding » Birsalmás pulykamell » Sertéskaraj pásztor módra » Birsalmás rizs
» Nagymamám birsalmasajtja » Birsalmasajtos - diós pite » Isztriai sertéskaraj » Sajtos sertéskaraj Update1
» Bőrös sertéskaraj sütve. » Fügés sertéskaraj » Birsalmasajt » Sertéskaraj Havanna módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.