Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás pite/ sas módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg ráma
15 dkg cukor
3 tojás
1 csipet só
annyi tejföl amennyit fölvesz/kb. 1 kicsi pohár
1 csomag sütőpor

Töltelékhez: kb 3 kg alma
fahéj
cukor

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben tartjuk. 2 egyenlő részre osztom és kinyújtom.
Az alsó tésztára 2 evőkanál baracklekvárt kenünk, majd a kinyomott almareszeléket rászórjuk.
A felső lapot ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük, és előmelegitett sütőben kb. 40 percig
közepes hőmérsékleten /160-170 c fokon/ megsütjük.

Tanácsok:
A tepsit nem kell bekenni vajjal, mert a tészta vajas.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elluska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás táska 1 » Almás reteksaláta » Almásfánkocskák » Lakodalmas ludaskása
» Trüffel dudu módra » Rakott tészta Judit módra » Update 1 Almás csodapite » Almás - diós pite
» Mézes csirke Maris módra » Csirkemell pizzasütő módra » Almás banános csoda » Körözött Kata módra
» Reszelt almás » Almás rakott kalács » Joghurtos almasaláta » Kavart almás-kókuszos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.