Tutireceptek.hu fejléc

Almás zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Almás zserbó
Hozzávalók:
Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg
porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, csipetnyi só.
Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár
Máz: 10 dkg vaj, 3 evõkanál kakaópor, 2 evõkanál porcukor

Elkészítés:
Az élesztõt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evõkanál liszttel
megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk
a felvert tojást, a megfuttatott élesztõt, majd a maradék tejjel
összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három
cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk,
meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált
diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra
nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár
felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a
másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a
töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával
megszurkáljuk, és elõmelegített sütobe téve közepes hõmérsékleten
megsütjük.


A receptet beküldte: Fankinka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejberizses almás rakottas » Almás sült metélt » Almás kosár » Mákos-almás kölessüti
» Zserbó kifli » Csokis-almás torta » Diétás almás muffin » Almás-mazsolás crumble
» Birsalmás rizs » Almás rakott kalács » Almás lencsesaláta » Gyors fahéjas almás süti
» Almasütemény » Almáspite (anti-candida) » Csokis-diós-almás süti » Lakodalmas pacalleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.