Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Almás zserbó
Hozzávalók:
Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg
porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, csipetnyi só.
Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár
Máz: 10 dkg vaj, 3 evõkanál kakaópor, 2 evõkanál porcukor

Elkészítés:
Az élesztõt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evõkanál liszttel
megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk
a felvert tojást, a megfuttatott élesztõt, majd a maradék tejjel
összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három
cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk,
meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált
diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra
nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár
felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a
másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a
töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával
megszurkáljuk, és elõmelegített sütobe téve közepes hõmérsékleten
megsütjük.


A receptet beküldte: Fankinka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás sárgarépa saláta » Almás, rumos puding » Kati almás sütije » Andi almás-diós pitéje
» Habos almás » Almás-kekszes zabos süti » Andland almás pite » Norbi almás pogi
» Almás gombóc » Mesés almás-túrós » Almás sütőtök » Modern zabos almás lepény
» Süte almása » Mikulás-váró almás » Nagymamám birsalmasajtja » Almás lepény - Jagodától


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.