Tutireceptek.hu fejléc

Almás sült metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg vékony metélt,
3 közepes nagyságú alma,
15 dkg sárgabarack-lekvár,
2 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint cukor (vagy méz), a tészta főzéséhez só,
a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj
és 1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, majd melegen vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan összekeverjük.

Amíg a tészta fő, az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral (vagy mézzel) kikeverjük. A felét félretesszük. A másik feléhez fokozatosan hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt.

A fahéjjal ízesítve ezután belekeverjük a reszelt almát. (Az almát nem kell kicsavarni!) A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és egy kikent, kisebb tepsibe simítjuk.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit lazán öszszeforgatunk a tejföllel és a félretett, tojássárgás cukorral. A tészta tetejére simítjuk a tejfölös habot, és az előmelegített forró sütőben közepes lángon 20-25 percig sütjük. Kockákra vágva, nyers almaszeletekkel tálaljuk. Könnyen elkészíthető, laktató nyári finomság.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás máglyarakás » Almás diós muffin » Mesealmás » Almás csirkemellfilé
» Rakott almás-túrós » Formás almás kelesztve » Jutka almás krémese » Almás lepényem
» Egyszerű almás süti » Almás csirke székelyesen » Almás diófelfújt » Csupa zöld metélt
» Almás tészta » Mese almás 2. » Burgonyametélt (nudli) » Almás-fahéjas ragacs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.