Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almával töltött fácán recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db fácán (fiatal),
10 dkg füstölt szalonna,
2 g majoránna,
4 db alma,
10-12 db szegfűszeg,
1 dl olaj,
só.

Elkészítés:
Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a fácánokat.A mellét vékony csíkoka vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk és a nyílást hústűvel összetűzzük. (Össze is lehet varrni). A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé.

Tanácsok:
Ha zsírral sütjük olaj helyett, akkor azt kihűtve majd este kenyérre kenve fogyaszthatjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zeller saláta almával » Túróval töltött fánk » Töltött paradicsom :) » Csirkés töltött padlizsán
» Fahéjas töltött fánk » Töltött keksz II. » Kapros-túrós töltött gomba » Töltött gombóc almával
» Fetával töltött csirkemell » Bihari Töltött Burgonya » Céklasaláta almával » Gombával töltött sonka
» Mákkal töltött gombóc » Töltött olasz tésztahajók » Gyulai töltött karaj » Vaniliás tiramisu almával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.