Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött tök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kicsi (tölteni való) tök,
35 dkg gomba,
3 keménytojás,
2 evőkanál zabpehely,
1 nyers tojás,
1 tojássárgája,
3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
só,
egy kiskanálnyi pirospaprika,
pár csepp ecet.

Elkészítés:
Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást és a kockára vágott kemény tojásokat. Ha kell, utána sózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és forrásban lévő ecetes vízbe téve öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, majd a maradék tejföl és egy nyers tojássárgája keverékével leöntjük. Végül a sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött szőlőlevélkék » Krémsajttal töltött gomba » Töltött sajtos pogácsa » Gombával töltött tojás
» Töltött "bundás" tojás » Töltött paprika sülfe-főve » Sonkával töltött kenyérke » Sajttal töltött falatkák
» Töltött tojás » Barátfüle gombával töltve » Káposztával töltött dagadó » Gombával rakott kel
» Besztercei töltött liba » Libamájjal töltött gomba » Töltött csirkemelltekercs » Töltött vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.