Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött tök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kicsi (tölteni való) tök,
35 dkg gomba,
3 keménytojás,
2 evőkanál zabpehely,
1 nyers tojás,
1 tojássárgája,
3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
só,
egy kiskanálnyi pirospaprika,
pár csepp ecet.

Elkészítés:
Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást és a kockára vágott kemény tojásokat. Ha kell, utána sózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és forrásban lévő ecetes vízbe téve öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, majd a maradék tejföl és egy nyers tojássárgája keverékével leöntjük. Végül a sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött rántott cukkini » Töltött karaj liza módra » Fennséges töltött husi » Besztercei töltött liba
» Töltött patisszon » Töltött párizsiszeletek » Töltött tekercs » Sajttal töltött virsli
» Töltött bundás » Kölessel töltött cukkini » Szardíniás töltött tojás » Parajkrokett gombával
» Kapros-túrós töltött gomba » Gombával töltött burgonya » Töltött oldalas » Mustáros töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.