Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos lilakáposzta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:

• 1 nagy fej lilakáposzta
• 1 nagy doboz konzerv ananász, kockára vágva
• köménymag
• cukor
• ecet

Elkészítés:
Felszeleteljük a káposztát, feltesszük párolni egy kis vízzel, köménymaggal és 2-3 evőkanál cukorral. Sűrűn kevergetve puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ananászt. Nem baj, ha nem túl sok a leve. 2-3 evőkanál ecettel ízesítjük, illetve ízlés szerint még tehetünk bele cukrot. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Sült kacsa mellé nálunk családi hagyomány ez a köret. Nagyon-nagyon finom, még akkor is, ha elsőre kicsit furcsának hangzik az ananász miatt. Mindig osztatlan sikert arat!


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos tiramisu » Ananászos piskóta » Sertészelet ananászos » Ananászos-túrótorta
» Sajtos-ananászos csirke » Ananászos csiga » Ananászos-csokis muffin » Ananászos-gyömbéres puncs
» Ananászos habos rizs » Ananászos karikák » Ananászos csirkemell 2. » Párolt lilakáposzta
» Ananászos rakott csirke » Ananászos sütemény » Ananászos rizskorona » Ananászos sonkás karaj


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.