Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sonka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg főtt sonka,
1 doboz darabolt ananászbefőtt,
4 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 pupos evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál ecetes torma,
só,
őrölt bors,
10 dkg reszelt sajt,
1 db tojás.

Elkészítés:
A sonkát felszeleteljük, a szeleteket vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsiben ( készíthetjük adagonként is) egymás mellé rakjuk.
Az étkezési keményítőt és a tejszínt simára keverjük, majd serpenyőbe öntjük.
Hozzáadunk 1 dl ananászlevet, (konzerv-levét) megfűszerezzük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük az ecetes tormát, beletesszük az ananászdarabokat, picit hagyjuk hülni, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Az így elkészített ragut rákenjük a sonkaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Nagyon finon reggelire, vacsorára és akkár délben is tálalhatjuk valamilyen körettel


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás szendvicskrém » Sonkás cukkini » Ananászos Pulykamell » Ananászos csirketál
» Sonkás rakott tészta » Ananászos csirkemell » Húsvéti sonkás tekercs » Sajtos, sonkás kiflicskék
» Sonkás tojástekercs » Sonkás vagy gombás batyu » Sonkás camembert saláta » Ananászos-sonkás lencsetál
» Füstölt sonkás kanapé » Ananászos puding » Ananászos lilakáposzta » Sonkás alagút 4


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.