Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sonka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg főtt sonka,
1 doboz darabolt ananászbefőtt,
4 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 pupos evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál ecetes torma,
só,
őrölt bors,
10 dkg reszelt sajt,
1 db tojás.

Elkészítés:
A sonkát felszeleteljük, a szeleteket vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsiben ( készíthetjük adagonként is) egymás mellé rakjuk.
Az étkezési keményítőt és a tejszínt simára keverjük, majd serpenyőbe öntjük.
Hozzáadunk 1 dl ananászlevet, (konzerv-levét) megfűszerezzük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük az ecetes tormát, beletesszük az ananászdarabokat, picit hagyjuk hülni, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Az így elkészített ragut rákenjük a sonkaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Nagyon finon reggelire, vacsorára és akkár délben is tálalhatjuk valamilyen körettel


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás sonkasaláta » Ananászos túrótorta II. » Sonkával töltött csirke » Sonkás tojás
» Sonkás burgonya-stangli » Sonkakrémes falatkák » Csőben sült póré sonkával » Sonkás-zöldséges rizsestál
» Sonkás tojás sörtésztában » Sajtos-sonkás karfiol » Ananászos vitamin turmix » Sonkás-spenótos fusilli
» Sonkás rakott karfiol » Sonkás nyári saláta » Sonkás kelbimbó » Sonkás rizssaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.