Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sonka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg főtt sonka,
1 doboz darabolt ananászbefőtt,
4 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 pupos evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál ecetes torma,
só,
őrölt bors,
10 dkg reszelt sajt,
1 db tojás.

Elkészítés:
A sonkát felszeleteljük, a szeleteket vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsiben ( készíthetjük adagonként is) egymás mellé rakjuk.
Az étkezési keményítőt és a tejszínt simára keverjük, majd serpenyőbe öntjük.
Hozzáadunk 1 dl ananászlevet, (konzerv-levét) megfűszerezzük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük az ecetes tormát, beletesszük az ananászdarabokat, picit hagyjuk hülni, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Az így elkészített ragut rákenjük a sonkaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Nagyon finon reggelire, vacsorára és akkár délben is tálalhatjuk valamilyen körettel


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-szalámis spagetti » Hideg sonkás sajttekercs » Sajtos-sonkás pulykamell » Hagymás sonkás saláta
» Kókuszos, ananászos krémes » Sonkás Tekercske » Sajtos-sonkás fusilli » Ananászos habos rizs
» Sajtos-sonkás burgonya » Hagymás-sonkás muffin » Csirkemellfilé sonkában » Ananászos-curry-s csirke
» Sonkás kelt kalács » Ananászos-gyömbéres puncs » Sonkás tojás » Pármai sonka dinnyével


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.