Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sonka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg főtt sonka,
1 doboz darabolt ananászbefőtt,
4 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 pupos evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál ecetes torma,
só,
őrölt bors,
10 dkg reszelt sajt,
1 db tojás.

Elkészítés:
A sonkát felszeleteljük, a szeleteket vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsiben ( készíthetjük adagonként is) egymás mellé rakjuk.
Az étkezési keményítőt és a tejszínt simára keverjük, majd serpenyőbe öntjük.
Hozzáadunk 1 dl ananászlevet, (konzerv-levét) megfűszerezzük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük az ecetes tormát, beletesszük az ananászdarabokat, picit hagyjuk hülni, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Az így elkészített ragut rákenjük a sonkaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Nagyon finon reggelire, vacsorára és akkár délben is tálalhatjuk valamilyen körettel


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Ananászos muffin » Rakott Karfiol Sonkával » Ananászos currys lazac
» Sonkabomba Húsvétra » Sonkás hajtovány » Sonkás töltött tojás » Ananászos sonkás karaj
» Ananászos-mentás margarita » Sonkás-spenótos fusilli » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Csirkemellsonka
» Sajtos sonkás tekercs » Sonkás zsemlegomboc » Sonkás kifli II. » Ananászos csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.