Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya sonkával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 20 dkg főtt házi sonka, 10 dkg házi füstölt kolbász, vékonyan felkarikázva, 6 dkg vaj, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, fél dl tejszín, zsemlemorzsa és reszelt kemény sajt szükség szerint. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk,majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házi sonkát apró kockákra daraboljuk, a kolbászt felszeleteljük. A tejfölt a tojássárgájával, a sóval, a tejszínnel, és az őrölt borssal összekeverjük. Tűzálló edényt vajjal kikenünk, meghintjük kevés zsemlemorzsával és lerakjuk rétegesen a burgonyát a sonkával. Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórjuk. Önálló ételként, esetleg köretként is, - tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott spagetti 2. » Karfiol rakottas » Rakott zöldbab 1. » Isteni burgonyás lángos
» Burgonyaragu » Rakott alma banánnal » Burgonyán sült fasírt » Rakott sajtos sütőtök
» Rakott kel burgonyával » Brokkolis rakott tészta » Fokhagymás újburgonya » Hússal rakott lencse
» Burgonyás tea kifli » Tejfeles paprikás burgonya » Magyaros rakott csirke » Zöldséges rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.