Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya sonkával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 20 dkg főtt házi sonka, 10 dkg házi füstölt kolbász, vékonyan felkarikázva, 6 dkg vaj, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, fél dl tejszín, zsemlemorzsa és reszelt kemény sajt szükség szerint. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk,majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házi sonkát apró kockákra daraboljuk, a kolbászt felszeleteljük. A tejfölt a tojássárgájával, a sóval, a tejszínnel, és az őrölt borssal összekeverjük. Tűzálló edényt vajjal kikenünk, meghintjük kevés zsemlemorzsával és lerakjuk rétegesen a burgonyát a sonkával. Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórjuk. Önálló ételként, esetleg köretként is, - tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsiványok burgonyája » Sziciliai rakott pacal » Burgonyaragu » Burgonya pogácsa
» Gombás rakott borda » Karfiol sonkával » Cukkinirakottas görögösen » Rakott vagdalt
» Birsalmával rakott tészta » Sajtos rakott padlizsán » Kedvenc spenótos rakottas » Csirkehúsos rakott tészta
» Brassói rakott káposzta » Gombás-májas rakott karaj » Lecsós, gombás rakott hús » Zelleres burgonyakrémleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.