Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás alagút 4 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg párizsi
3 dl tejföl
5 szelet gépsonka
4 főtt tojás
3 virsli
2 csemegeuborka
1 főtt sárgarépa
15 dkg majonéz
1 húsleveskocka
1 csomag étkezési zselatin

Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A tojást, az uborkát, a sárgarépát és a párizsit kis kockákra vágva beleforgatjuk. 1 deciliter vízben feloldjuk a húsleveskockát, benne a zselatint, és mikor kissé lehűlt, az előbbi masszával összekeverjük.

Egy tetszés szerinti hosszúkás formát (lehet őzgerincforma is) fóliával kibélelünk, és beleterítünk három szelet sonkát. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket (előfordul, hogy nem fér bele 3 virsli, csak 2 és fél). Óvatosan ráöntjük a megmaradt masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával.

Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenye alagút » Marcipános alagút 2 » Sajtos-sonkás pulykamell » Sonkás pórés csirkemell
» Sajtos-sonkás őzgerinc » Diós-sonkás uborkasaláta » Sonkás burgonyakrokett » Spenótos-sonkás nokedli
» Sajtos, sonkás tortilla » Túrós-barackos alagút » Tejszínes alagút » Pikáns sonkasaláta
» Sonkás rakott tészta » Ananászos-sonkás lencsetál » Sonkás-spenótos fusilli » Feketeerdő alagút


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.