Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás alagút 4 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg párizsi
3 dl tejföl
5 szelet gépsonka
4 főtt tojás
3 virsli
2 csemegeuborka
1 főtt sárgarépa
15 dkg majonéz
1 húsleveskocka
1 csomag étkezési zselatin

Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A tojást, az uborkát, a sárgarépát és a párizsit kis kockákra vágva beleforgatjuk. 1 deciliter vízben feloldjuk a húsleveskockát, benne a zselatint, és mikor kissé lehűlt, az előbbi masszával összekeverjük.

Egy tetszés szerinti hosszúkás formát (lehet őzgerincforma is) fóliával kibélelünk, és beleterítünk három szelet sonkát. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket (előfordul, hogy nem fér bele 3 virsli, csak 2 és fél). Óvatosan ráöntjük a megmaradt masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával.

Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás karaj » Hamis sonkaszelet » Sonkás-szalámis spagetti » Gombás sonkás tésztasaláta
» Sonkás sajtos bundáskenyér » Csőben sült sonkás penne » Sonkás rakott burgonya » Sonkás tojáslepény
» Ananászos sonkás karaj » Sonkás krumpli » Epres joghurtalagút » Burgonyás sonkás muffin
» Sonkás bundás kenyér » Sonkás karalábés tészta » Gombás-sonkás csirkemell » Sonkás fonott kalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.