Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás alagút 4 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg párizsi
3 dl tejföl
5 szelet gépsonka
4 főtt tojás
3 virsli
2 csemegeuborka
1 főtt sárgarépa
15 dkg majonéz
1 húsleveskocka
1 csomag étkezési zselatin

Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A tojást, az uborkát, a sárgarépát és a párizsit kis kockákra vágva beleforgatjuk. 1 deciliter vízben feloldjuk a húsleveskockát, benne a zselatint, és mikor kissé lehűlt, az előbbi masszával összekeverjük.

Egy tetszés szerinti hosszúkás formát (lehet őzgerincforma is) fóliával kibélelünk, és beleterítünk három szelet sonkát. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket (előfordul, hogy nem fér bele 3 virsli, csak 2 és fél). Óvatosan ráöntjük a megmaradt masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával.

Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sonkás bugonya » Sonkás-sajtos kelbimbó » Sonkás rakott rétes » Sonkás rakott karfiol
» Sonkás fészek » Sonkásgombóc » Sonkás tekercs » Sonkás lepény
» Sonkás-gombás rétes » Sonkás kukoricasaláta » Sonkás muffin » Sonkás bejgli
» Sonkás kelt kalács » Sonkás sajtos karfiol » Sonkás-salátás tortilla » Sonkás szendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.