Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. kardiol,
25 dkg. füstölt sonka,
só,
2 evőkanál ételecet,
5 dkg. vaj,
5 dkg. reszelt sajt,
1 dl. tejföl

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén ecetes, sós vízben megfőzzük. A sonkát egészen finomra daráljuk, a sajtot lereszeljük.A kikent tepsibe rakjuk a karfiolt, megszórjuk a sonkával és folytatjuk mindaddig, amig a hozzávalók tartanak. A tetejét meglocsoljuk tejfellel, megszórjuk reszelt sajttal, majd közepesen meleg sütőben 15-20 percig sütjük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Tejszínes karfiolleves » Sonkás hústekercs » Sonkás diós penne
» Karfiol - fehérborral » Karfiolos sertésszelet » Sajtos-sonkás guba » Sonkás vagy gombás batyu
» Hagymás diós karfiolrizs » Sült karfiol sajtmártással » Sonkás camembertsaláta » Sajtos sonkás fasírt
» Csőbensült sonkás karalábé » Sonkás tepsis karfiol » Karfiollal rakott burgonya » Zöldborsós-sonkás muffin


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.