Tutireceptek.hu fejléc

Andi almás-diós pitéje recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 egész tojás
2,5 dl kristály cukor
2,5 dl étolaj
1 kávés kanál szódabikarbóna
5 dl liszt
4 darab alma
15 dkg dió
4 evőkanál langyos vÍz
pici fahéj

Elkészítés:
A 4 EGÉSZ TOJÁST A CUKORRAL ÉS A LANGYOS VÍZZEL JÓL KIKEVERJÜK.UTÁNA BELEÖNTJÜK AZ ÉTOLAJAT,AZZAL IS JÓL ELKEVERJÜK.AZTÁN A SZÓDABIKARBÓNÁVAL ELKEVERT LISZTET DOLGOZZUK BELE.VÉGÜL A FELKOCKÁZOTT ALMÁKAT ÉS A DIÓT KEVERJÜK BELE.ZAMATOSABB HA A DIÓT ELŐTTE EGY KICSIT MIKRÓBA MEGPIRÍTJUK.SÜTŐPAPÍRRAL KIBÉLELJÜK A TEPSIT ÉS BELEÖNTJÜK A MASSZÁT.ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE 20-25 PERCIG SÜTJÜK.HA KIHŰLT A PITÉNK,KOCKÁRA VÁGVA TÁLALJUK ÉS FAHÉJAS PORCUKORRAL MEGSZÓRJUK A TETEJÉT.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: sandi39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós papucs » Nagyi meggyes pitéje » Édesanyám meggyes pitéje » Janó bá' kefires pitéje
» Almás-diós rakott metélt » Anyu almás pitéje » Nagymami diós pitéje » Inci nénje túrós pitéje
» Lusta asszony pitéje » Mesi túrós pitéje :) » Anyóspajti almás pitéje » Nagymama pitéje
» Almás-diós-fahéjas kalács » Almás-diós sajtkrém » Almás-diós piskóta » Szegény kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.