Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Inci nénje túrós pitéje recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
34 dkg finomliszt
20 dkg margarin
csipet só
4 tojás
1 cs. mazsola
80 dkg tehéntúró
2 dkg élesztő
3 evőkanál langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
22 dkg porcukor
+ porcukor a sütemény megszórásához
2 cs vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:
A mazsolát felfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a kristálycukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd összedolgozzuk a tojássárga krémmel, 30 dkg lisztet átszitálunk, csipet sót hozzáadva jól kidolgozzuk, és két cipóba osztjuk.
A túrót húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mazsolát, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a maradék liszttel összedolgozzuk, végül lazán elkeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjével.
Egy közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk, beleterítjük az egyik kinyújtott cipót, melyre rákenjük a túrós keveréket és a másik cipóból készült tésztalappal befedjük.Másfél óra kelesztés után forró sütőbe toljuk és 170 fokon 50 perc alatt megsütjük.
Porcukorral azon forrón megszórjuk, kihűlés után szeleteljük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyósom túrós pogácsája » Hamis túróslepény » Cseh Túrós » Lecsó túrós csuszával
» Túrós almás turmix » Gulyáskrémes-túrós pogácsa » Kapros túróslepény » Túrós nokedli
» Túrós sütemény csokimázzal » Fogyis túrós » Fincsi túros » Egyszerű túrós
» Túrós narancstorta » Túrós kifli (janita) » "Dobálós" túrós » Áfonyás-túrós béles


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.