Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós rakott metélt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg alma
25 dkg metélt
15 dkg durvára tört dió
10 dkg porcukor
6 dkg vaj
4 tojás
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom
1 kiskanál fahéj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Az almát lereszeljük, citromlével, fahéjjal ízesítjük.
A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vajjal, a tésztához adjuk, majd belekeverjük az almát is.
Egy jénait vajazunk, morzsázunk, beleöntjük a tésztás masszát, rászórjuk a diót, majd a felvert, lekvárral ízesített tojásfehérje habbal az egészet beborítjuk.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói rakott puliszka » Sajtos-sonkás rakott kifli » Zabpelyhes rakott kel » Vegetáriánus metélt
» Zöldmetélt piros raguval » Rakottkel hagymás babbal » Pikáns metélt palacsinta » Rakott tarjás burgonya
» Update1 rakott padlizsán » Lecsós, gombás rakott hús » Rakott karalábé karajjal » Savanyúkáposztás metélt
» Rakott cukkini karikák » Tavaszi rakottas » Stíriai metélt » Rakott-sajtos tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.