Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós rakott metélt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg alma
25 dkg metélt
15 dkg durvára tört dió
10 dkg porcukor
6 dkg vaj
4 tojás
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom
1 kiskanál fahéj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Az almát lereszeljük, citromlével, fahéjjal ízesítjük.
A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vajjal, a tésztához adjuk, majd belekeverjük az almát is.
Egy jénait vajazunk, morzsázunk, beleöntjük a tésztás masszát, rászórjuk a diót, majd a felvert, lekvárral ízesített tojásfehérje habbal az egészet beborítjuk.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott túrósburgonya » Rakott csirke III. » Rakott mexikói » Sajttal rakott burgonya
» Rakott mexikói tészta » Túrós rakottas » Walesi sajtos metélt » Szalonnás rakott pogácsa
» Rakott valami » Rakott sajtos sütőtök » Rakott zöldborsó » Rakott krumpli Ági módra
» Rakott hússzeletek » Hargitai rakott palacsinta » Hamis túrós rakott tészta » Rakott gomba.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.