Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós papucs recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (270 g)
2 alma
8 dkg dió
4 dkg cukor
1 csipetnyi fahéj
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (alsó-felső sütés).

Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, reszeljük finomra. A diót daráljuk meg. Az almát keverjük össze a dióval, a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással kenjük meg. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással.

Kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi almás-diós pitéje » Almás-diós piskóta » Meggyes-vaníliás papucs » Almás-diós-fahéjas kalács
» Sonkás papucs » Töltött papucs » Szilvalekváros papucsok » Almás-diós sajtkrém
» Almás-diós rakott metélt » Szegedi papucs » Karfiolkrém leves » Vörösboros málnakrémleves
» Halászlé Ricsi módra » Tzatziki fehérborecettel » Krumplileve-leves » Gyros pita tk. liszből


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.