Tutireceptek.hu fejléc

Ánizsos kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 evőkanál tejföl
4-5 dl tej
reszelt citromhéj
1 evőkanál rum
kevés őrölt ánizs
8 db tojássárgája
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál kristálycukor
0,5 dl tej
4 dkg élesztő
50 dkg liszt
10 dkg olvasztott Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt az átszitált liszthez öntjük.
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a reszelt citromhéjat, az őrölt koriandert és ánizst, a tejfölt, az olvasztott margarint, a tejet, majd az élesztős lisztbe öntjük. Simára gyúrjuk, és langyos helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, betakarjuk őket 1-1 tállal, hogy megtartsák az alakjukat, és még fél órát kelesztjük. Megkenjük őket tojássárgájával, és a tetejükön sugár alakban három bevágást ejtünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, a tetejüket megszórhatjuk kristálycukorral.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi mézes kalács » Kakaós Kalács » Egyszerű mézeskalács » Fahéjas kalács
» Almás-diós-fahéjas kalács » Töltött túrókalács » Mákvirág kalács » Csoda finom kalács
» Kelt Ostoros kalács » Hercegnő kalácsa » Kakaós kalácsvirág » Csokoládés mézeskalács
» Foszlós kalács » Kifordított kalács » Gyors kalács, batyu, csiga » Kakaós kalács észt módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.