Tutireceptek.hu fejléc

Kalács és briós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2 tojássárgája
a lekenéshez 1 egész tojás

Elkészítés:
A tej feléből, 1 dkg porcukorból, az élesztőből és annyi lisztből, hogy tejföl sűrűségű legyen, kovászt készítünk. A tej másik felében elkeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, a porcukrot. A vajat megolvasztjuk. Majd ezt a hármat összekeverjük. Jól kidolgozzuk a tésztát és 30 percig langyos helyen pihentetjük, majd kiformázzuk, befonjuk és sütőlemezre rakjuk. Lekenjük tojással és 40 percig újra kelesztjük. Ezután ismét lekenjük tojással és előmelegített sütőben 210 fokon készre sütjük.

Elkészítési idő: 105 perc

A receptet beküldte: szoszike18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarka kalács » Gyümölcsös kalács » Sonkás kelt kalács » Gyors kalács, batyu, csiga
» A királynő kalácsa » Kürtőskalács sütőben » Osztrák mézeskalácstorta » Mézeskalács :)
» Ostoros kalács » Mákvirág kalács » Mézeskalács függelék » Almás briós Briell-nek
» Méteres kalács (Kata-féle) » Karácsonyi kalácskoszorú » Kreatív kalácsok » Mákos kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.