Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalács és briós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2 tojássárgája
a lekenéshez 1 egész tojás

Elkészítés:
A tej feléből, 1 dkg porcukorból, az élesztőből és annyi lisztből, hogy tejföl sűrűségű legyen, kovászt készítünk. A tej másik felében elkeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, a porcukrot. A vajat megolvasztjuk. Majd ezt a hármat összekeverjük. Jól kidolgozzuk a tésztát és 30 percig langyos helyen pihentetjük, majd kiformázzuk, befonjuk és sütőlemezre rakjuk. Lekenjük tojással és 40 percig újra kelesztjük. Ezután ismét lekenjük tojással és előmelegített sütőben 210 fokon készre sütjük.

Elkészítési idő: 105 perc

A receptet beküldte: szoszike18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós kelt kalács » Foszlós kalács(Kata-féle) » Kulcsos kalács » Almás kalácsfelfújt
» A királynő kalácsa » Mézeskalácsos tojáslikőr » Kalács (alaprecept) » Sonkás fonott kalács
» Csokis kalács(Kata-féle) » Kalács(alap tészta) » Ostoros kalács » Pizzás kalács
» Mézeskalács :) » Hokkaido kalács » Karácsonyi kalács » Hagyományos mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.