Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött túrókalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

50 dkg liszt
1 csipet só
3 dkg friss élesztő
8 dkg cukor
2 tojássárga
1 dl langyos tej
4 dkg Rama
Töltelékhez

50 dkg túró
2 tojás
1 citrom
2 ek mazsola
18 dkg cukor
1 citrom
5 dkg Rama
4-5 ek zsemlemorzsa
A gyúráshoz

2-3 dl tej

Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, (ez kb 2-3 dl). Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót, a tojássárgával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a puha margarinnal összekeverjük, és a keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, a 3/4 részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajazott vagy sütőmargarinozott nagy tepsit. Villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokat teszünk rá. Tojással lekenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög töltött paprika » Töltött sertéssült » Gombás töltött kifli » Kakaós töltött copf
» Gyulai töltött karaj » Töltött paprika sülfe-főve » Zöldséggel töltött dagadó » Töltött lilahagyma
» Csirkemájjal töltött tök » Nyári töltött káposzta » Töltött májas tojások » Mediterrán töltött kenyér
» Töltött kacsacomb » Töltött zsúrkenyér » Pudinggal töltött kalács » Bolognai töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.