Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvás húsgombócok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30-30 dkg darált sertés- és marhahús
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
2-2 evőkanál durvára vágott pisztácia és vágott petrezselyem
2 késhegynyi őrölt fahéj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma) szárított fűszerkeverék
8 kimagozott aszalt szilva
3 evőkanál liszt
fél dl száraz fehérbor
őrölt bors

olaj, a sütéshez

Elkészítés:
Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel, és a kis kockákra vágott aszalt szilvával. 16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 55 perc
Kalóriatartalom: 130 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás vegyes saláta » Szilvás brownie » Mákos-szilvás püspökkenyér » Almás-szilvás csirke
» Illatos szilvás pite » Csirkemell aszaltszilvával » Poharas szilvás szelet. » Túrós szilvás muffin
» Kavart szilvás » Szilvás rétes » Egyszerű szilvás süti » Szilvás-túrós lepény
» Szilvás kosárkák » Szilvás-fahéjas köles » Szilvás "kenyér" » Aszalt szilvás kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.