Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás szilvás gombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya,
30 dkg liszt,
30 dkg magozott aszalt szilva,
1 dl rum,
kockacukor,
10 evőkanál gríz,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
só,
fahéjas porcukor

Elkészítés:
Az aszalt szilvára öntjük a rumot, és egy éjszakán át hagyjuk duzzadni. A burgonyát sós vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd hűlni hagyjuk. A szilvákba egy-egy kockacukrot dugunk. A burgonyát és a többi hozzávalót összedolgozzuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma négyzeteket vágunk belőle. Lisztes kézzel gombócokat formálunk belőlük. Forró sós vízben kifőzzük őket, majd pirított grízbe forgatjuk, fahéjas porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Poharas szilvás szelet. » Almás-szilvás csirke » Káposztás gombóc... » Pikáns rizsgombóc
» Sonkás túrógombóc » Aszalt szilvás húsgombócok » Rizses húsgombóc » Nutellás túrógombóc
» Bajor májgombóc » Könnyed szilvás pite » Szilvás-túrós rétes » Gombóc almásan
» Fahéjas almagombóc » Gombócleves » Májgombóc prézli nélkül » Fahéjas túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.