| Az Update omlós tészta receptHozzávalók: 160 g Update lisztkeverék, 160 g margarin, 16 ml natúr joghurt, 5 ml folyékony édesítő, ½ citrom, ½ tojás. Tedd egy tálba a margarint, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és dolgozd össze az édesítővel, a tojással, hogy a margarin felvegye a nedvességet. Add hozzá a lisztkeveréket és a joghurtot,gyúrd össze egyneműre. Hűtőben pihentesd fél órát. Elkészítés: Gyerekzsúrra vagy baráti társaságban elfogyasztott teához remekül illik ez a különleges aprósütemény. A málna gyümölcsös íze és a ropogós mandula harmóniát alkot az omlós keksszel. 28 darabhoz 2 adag Update omlós tészta 100 g málnalekvár 35 g szeletelt mandula 1 egész tojás Nyújts ki az alaprecept szerint elkészített omlós tésztát* lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra, kend meg a tetejét tojással és szórd meg a szeletelt mandulával. Linzerkiszúróval (kb. négy centi átmérőjű) szaggasd ki, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól fél centire. A leeső darabokat gyúrd össze, nyújtsd ki és szaggasd ki újra. Minden második linzerkarika közepét szúrd ki egy két centi átmérőjű forma segítségével. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd 8–12 percig, míg a mandula meg nem pirul. Ha kihűlt, adagolj a teli lapokra lekvárt, és a kilyukasztott tésztát illeszd a tetejére. Tanácsok: Tápérték 1 linzerben: energia: 128 kcal, fehérje: 3,5 g; zsír: 9,7 g; szénhidrát: 7,4 g; élelmirost: 2,3 g. A receptet beküldte: mimo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |