Tutireceptek.hu fejléc

Omlós krémes Tésztásfültől recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

30 dkg finomliszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
6 ek tej

Krém

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve

Elkészítés:
Tészta

A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem!
A tésztát három részre osztjuk. A tepsi hátoldalának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ezen is fogjuk kisütni a lapokat!) A lapokat kisütjük egyenként 8-10 perc alatt halvány sárgára. Amikor kész, óvatosan vegyük le, mert nagyon törékenyek.
Az első lapot a fele krémmel megkenjük, a másodikat ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradékkal, a harmadikkal lezárjuk. A tetejére porcukrot hintünk.
Az egészet kis kocka szeletekre vágjuk.

Krém

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot is.
A pudingot felfőzzük a tejjel, amikor langyos hozzáadjuk a vajas krémet.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zágrábi krémes » Andland Debreceni krémese » Cseresznyés krémes piskóta » Körte krémes
» Olasz krémes » Hideg krémesem » Krémes pulykafalatkák » Krémes mákos habos süti
» Mézes-krémes Kata-féle » Intelligens krémes süti » Krémes részegbarát » Amerikai krémes pudinggal
» Jutka almás krémese » Talléros krémes » Kakaós krémes » Intelligens krémes *


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.