Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babérleveles krumplifõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80 dkg nyers tisztított burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 2 babérlevél, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl tejföl, 1 evõkanál vegeta, 1 teáskanál piros fûszerpaprika.

Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet és világos zsemleszínûre pirítom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát karikákra vágom, fazékba rakom, és annyi vízzel öntöm fel, hogy csak szûken lepje el. Beleszórom a vegetát, beleteszem a babérlevelet és lefedve puhára fõzöm. Ezután szûrõn keresztül (nehogy csomós legyen) belecsorgatom az ízesített rántást, és a simára kevert tejfölt is beleöntve, folytonos keverés közben jól kiforralom. Legalább öt percig fõzöm, végül a babérlevelet kidobom a fõzelékbõl. Natúrszelet vagy sült kolbász, virsli a hozzávaló feltét.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplifõzelék » Tökfőzelék a'la 'szti » Kukoricafőzelék » Karaláb főzelék
» Lencsefőzelék » Macedón főzelék » Zöldborsófőzelék diétásan » Pudingos guba
» Részeges nyúl szőlővel » Kolbászos lecsó egyszerűen » "Szottyos" kifli » Lyoni pástétomtekercs
» Mogyorós sertéscomb » Halászlé Ricsi módra » Epres-túrós desszert » Fűszeres-almás kalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.