Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
5O dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1-2 dl tej
1 dl tejszín
só, őrölt fehér bors
(1 csokor petrezselyem)

Elkészítés:
A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. {A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.)
Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svájci kukoricafőzelék » Macedón főzelék » Lencsefőzelék » Zöldborsófőzelék diétásan
» Karaláb főzelék » Tökfőzelék a'la 'szti » Nustángli 2 » Almás torta
» Kenőmájas » Sonkás hajtovány » Tejszínes kapormártás » Mandulamag
» Almás golyók » Céklás almasaláta » Nutellás tarka linzer » Omlós puncsos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.