Tutireceptek.hu fejléc

Baconszalonnás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
20 dkg bacon
20 dkg juhsajt
4 szelet sajt
4 gerezd fokhagyma
oregano

bors
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
burgonyapüré pehely
10 dkg vaj
1 l tej

Mártáshoz:
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
petrezselyem
40 dkg mascarpone sajt
bors
oregano
1 db kis chilipaprika

Elkészítés:
A baconszeleteket egymás mellé tesszük, a csirkemellet keresztben ráterítjük. Sóval, borssal, oreganóval és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagymát és a juhsajtot, erre ráborítjuk a sajtszeleteket, majd az egészet feltekerjük.

Egy tűzálló tálra burgonyapürét teszünk, majd a feltekert húsból szeleteket vágunk és a püré mellé tesszük. Olívaolajjal megöntözzük, 220 fokos légkeveréses sütőben sütni kezdjük.

Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikával ízesítjük, végül felforraljuk. Mikor a hús elkészült, akkor a sajtmártással leöntjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell tésztában » Ananászos csirkemell 2. » Mustáros tepsis csirkemell » Görögös csirkemell
» Zöldborsós csirkemell » Tejszínes csirkemell ragu » Sajtos rántott csirkemell » Rakott csirkemell
» Paplanos csirkemell » Sült rakott csirkemell » Fűszeres rántottcsirkemell » Kapros-túrós csirkemell
» Legfinomabb csirkemell » Finom csirkemell » Fűszervajas csirkemell » Párizsi csirkemellből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.