Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paplanos csirkemell recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
8 szelet prágai sonka
50 dkg gomba
2 közepes fej lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
2 csomag leveles tészta
2 tojás
2 csokor apróra vágott petrezselyem
só, frissen őrölt fekete bors
liszt a szóráshoz
4 evőkanál olaj
4 evőkanál vaj

Elkészítés:
A papírtörlővel leszárított csirkemellet serpenyőben kevés olaj-vaj keverékén megsütöm mindkét oldalán. Tányérra szedem, fóliával letakarom.
A maradék zsiradékra rádobom a felkockázott hagymát, az apróra vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ekkor hozzákeverem a fűszereket.
A csirkemellekre halmozom a gombás ragut, feltekerem, majd köré tekerek egy-egy szelet sonkát.
A leveles tésztát nyolc akkora részre vágom, hogy körbeérje a göngyölegeket. Villával megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Betekerem a melleket a tésztába, minden oldalról lezárom. A tetejüket megkenem a felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztasaláta csirkemellel » Karamellás-csirkemell » Csirkemellfilé sonkában » Kijevi csirkemell
» Legfinomabb csirkemell » Ananászos csirkemellfilé » Sajtos rakott csirkemell » Csirkemell őzgerincben
» Mandarinos csirkemell » Csirkemell aszaltszilvával » Kertvégi csirkemell » Gyros tál csirkemellből
» Sajtos csirkemell torta » Hawaii csirkemell » Kapribogyós csirkemell » Mogyorószószos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.