Tutireceptek.hu fejléc

Barackos tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
46 darab babapiskóta, kb. 3/4 dl őszibaracklikőr, 45 gramm zselatin, 1 doboz (850 ml)
őszibarackbefőtt, 1 kg túró, 500 g joghurt, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 500 g
habtejszín, a díszítéshez mentalevél

Elkészítés:
Egy 35 x 24 cm-es jénai tál aljára 21 babapiskótát fektetünk, és meglocsoljuk a likőr felével.
A zselatint a csomagoláson megadott módon, hideg vízben feloldjuk. A befőtet
lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A díszítéshez 3 fél barackot ráteszünk, a többit
felaprítjuk. A túrót elvegyítjük a joghurttal, a kétféle cukorral és 1,5 dl befőttlével, majd
hozzákeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és a felaprított barackkal
együtt a krémhez adjuk. A krém felét a lerakott babapiskótára simítjuk, majd befedjük 21
piskótával, és meglocsoljuk a maradék likőrrel. Végül a megmaradt krémet lazán rásimítjuk,
és kb. 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tiramisut a félretett felszeletelt barackkal, a
megmaradt, darabokra tördelt babapiskótával és mentalevéllel díszítjük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos csiga » Sikerdíjjas Tiramisu » Tiramisu golyók » Dinnyés-barackos bólé
» Barackos pizza » Pudingos barackos sütemény » Sárgabarackos szelet » Túrós-barackos alagút
» Csokis barackos piskóta » Kakaós-sárgabarackos süti » Svéd barackos palacsinta » Barackos joghurttorta
» Barackos, morzsás muffin » Rozi tiramisuja » Sárgabarackos saját » Barackos batyu pudinggal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.