Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg rétesliszt
1/4 kg Rama margarin
0,5 l tej
3 dkg élesztő
20 dkg darált dió
1 tojás
1/4 kg porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál cukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljük. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóval.
A dióból a porcukorral és tejjel közepesen édes, sűrű tölteléket készítünk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk. Átlós irányban összehajtjuk két csücskét egymáson, az elvékonyodó szárakat összenyomva behajlítjuk kifli formára.
A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kelesztés nélkül, meleg sütőben sütjük, kb. 15-20 perc alatt kész.
A töltelék lehet még édes túrókrém, sűrű lekvár, vagy lekvár és dió keveréke is. Ha gesztenyével töltjük, a gesztenyemasszát kevés tejjel-rummal kissé puhítani kell. Nagyon finom, ha sonkával töltjük, de akkor a tésztába tegyünk egy kávéskanál sót.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós kifli » Pihe könnyű kiflicskék » Fahéjas-almás kiflik » Házi kifli.
» Bécsi piskótaszelet » Hot-dog kifli » Sós kifli » Túróval töltött kifli
» Krumplis kiflik » Kifli kecskesajtosan » Zserbó kifli » Sajtos-sonkás kifli
» Isteni sörkifli » Töltött kifli sonkával » Kiflimorzsa » Kecskesajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.