Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Békacomb rántva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
16 db békacomb

liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
5 dl étolaj
2 csomó zöldpetrezselyem
1 db citrom


A páchoz:
2 dl ecet
2 dl fehér bor
2 liter víz,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zeller,
2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 babérlevél,
pár szem fekete bors


Elkészítés:
Előbb a pácot készítjük el.
A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk, pár perccel a vége előtt belerakjuk a bort. Ha kihűlt, a békacombokat 2 napig benne pácoljuk. A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselymet megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük forró olajba, ahol pár keveréssel néhány pillanat alatt ropogóssá sül. Vajas burgonyával, petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Külön tartármártást adunk hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos darált hús rántva » Kelkáposztatekercs rántva » Ízes borda rántva » Zöldpaprika rántva
» Sonka rántva » Rántott békacombok » Karfiol rántva » Kecskesajt rántva
» Juhtúrós halfilé rántva » Békacomb paprikásan » Sonkába tekert sajt rántva » Tojás rántva, feltétnek
» Békacomb bundában » Töltött gombafejek rántva » Sütőtök rántva » Tökfasírt rántva


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.