Tutireceptek.hu fejléc

Békacombok sörtésztában recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

16 db békacomb
5 dl sör
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 dl főzőtejszín
1 dl tej (kb.)
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve

bors
cukor
olaj

Elkészítés:
A békacombokat beletesszük a sörbe, és legalább 2 órát pácoljuk, majd az idő leteltével kivesszük a sörből, és lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.

Amíg a sóban áll, elkészíthetjük a sörtésztát. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájából, a 15 dkg lisztből (a maradékra azért van szükség, mert abba forgatjuk a combokat, mielőtt a sörtésztába mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a tészta), csipet sóból tésztát készítünk, majd a pácnak használt sörből 1,5 dl-t beleöntünk, hozzáadunk még kb. 3 cl olajat, csomómentesre kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához adjuk. A sűrűsége olyan legyen, mint a csurgatott tésztának.

A combokat beleforgatjuk a maradék lisztbe, és jól leütögetjük róla a felesleget, belemártjuk a tésztába, lecsurgatjuk, hogy ne legyen rajta túl sok, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Mialatt a combok sülnek elkészítjük az mártást. A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük), és megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mielőtt kész, rádobjuk a finomra vágott petrezselymet, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadunk 1 púpozott evőkanál lisztet, és ezzel is pirítjuk kicsit. Felöntjük a tejjel, mintha besamelt készítenénk, a legvégén hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Sóval, cukorral és a citromlével pikáns ízt adunk a mártásnak.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldpaprika sörtésztában » Gomba sörtésztában » Kelbimbó sörtésztában » Sonkaszelet sörtésztában
» Spárgatök sörtésztában » Sonkás tojás sörtésztában » Éticsiga sörtésztában » Rántott békacombok
» Sörtésztában sült cukkini » Sörtésztában sült karfiol » Húsos rakott kelbimbó » Bundás kenyér rakva
» Borjúpecsenye tökraguval » Hagymás-krumplis lepény » Lecsó római tálban » Csirkés töltött padlizsán


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.